martes, 24 de marzo de 2020



COVID-19




Fa poc menys d'un mes es va donar a conèixer una nova bacteria. És va conéixer per primera vegada l'1 de decembre de 2019 a China central, per primera vegada es va ubicar a una persona que treballava en el sector de la mercaderia i pescaderia. Seguidament desprès d'haver estat investigant aquesta enfermetat la OMS va declarar que aixó podia arribar a tenir males conseqüències com una pandémia global.
Actualment al món hi han 383.000 casos de COVID-19 situats en més de 190 països, dels quals hi ha 16.500 morts i 102.000 altes.
Aquesta bacteria s'expandeix a través de estímuls com tossir, estornudar o tactes amb les mans o altres parts del cos o inclús al tocar alguna part ja contaminada. El COVID-19 triga en apareixer entre 5 i 12 dies i els seus síntomes solen ser febre, tos i dificultat per respirar. 

SITUACIÓ ACTUAL:
Actualment la situació no és molt bona i aixó que encara no estem passant per la pitjor part. Pel que escolto en les notícies quasi tots els centres hospitalaris i sanitàris es quedaran sense recursos per tratar al pacients i a més no hi han suficients alotjaments per a les persones malaltes i d'aixó han decidit crear a llocs com fàbriques que no s'utilitzaven pero estaven en bones condicions sales amb cames per alotjar a més pacients malalts. En quant a temps de confinació si tot va bé i fem cas de les autoritats sanitàries en 3 setmanes haurem pogut sortir de casa. 

OPINIÓ PERSONAL:
Des del meu punt de vista aquest virus no és tan perillós del que sembla, si mirem les morts quasi totes són a persones majors o que han patit alguna enfermetat. Pero aixó no vol dir que no sigui perillosa per a altres tipus de persona.
Personalment el confinament no s'està fent molt pessat però a vegades si que m'agradiaria estar fent altres coses com sortir una mica al carrer o jugar a futbol. La meva situació de desesperació el que més trobo a faltar és a la família propera (àvia,cosins, tiets, etc) a alguns amics i en quant a cosa més neccesària el futbol.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

                                              ELS TRES ESCRIPTORS SÓN... Llengua castellana: Miguel de Cervantes Saavedra: Nac...