viernes, 27 de marzo de 2020



                                                      QUARANTENA EN IMATGES





A continuació anirè a explicar una mica per sobre el meu dia a dia en aquests moments de quarantena. 

1. Part principal del dia.

Normalment m'aixeco sobre les 11:00 del matí, esmorzo si tinc gana i sino em dutxo per començar a fer videotrucades o per fer les tasques que han manat els profesors. Espero a que vinguin els meus pares de treballar i dinem.




2. Relaxing.

Sobre les 15:00 es l'hora de relax total. Em poso qualsevol serie en Amazone Prime i si tinc son em dormo . L'última serie que vaig veure va ser la de Sergio Ramos, em va agradar molt.



3. Still working.

Quan m'aixeco del llit, bereno tortetes d'avena i vaig a fer esport amb el meu cosí al mini gimnàs de casa. Una anèctoda d'aquests dies va ser que vam fer una videtrucada amb un company del meu cosí del primer equip del Santboià i era profesor de body combat i va preparar una sesió molt forta per a mí i a la tercera repetició del circuit em va donar una baixada de sucre i no em podia mantenir de peu i veia tot molt extrany i els meus tiets i pares van baixar les escales rapidíssim i al final tot va quedar en un susto i ja.



4. The final countdown

Hora de sopar, dutxar-se i anar-se a dormir 

Enfermedades del sueño y la importancia de dormir bien para la ...

martes, 24 de marzo de 2020



COVID-19




Fa poc menys d'un mes es va donar a conèixer una nova bacteria. És va conéixer per primera vegada l'1 de decembre de 2019 a China central, per primera vegada es va ubicar a una persona que treballava en el sector de la mercaderia i pescaderia. Seguidament desprès d'haver estat investigant aquesta enfermetat la OMS va declarar que aixó podia arribar a tenir males conseqüències com una pandémia global.
Actualment al món hi han 383.000 casos de COVID-19 situats en més de 190 països, dels quals hi ha 16.500 morts i 102.000 altes.
Aquesta bacteria s'expandeix a través de estímuls com tossir, estornudar o tactes amb les mans o altres parts del cos o inclús al tocar alguna part ja contaminada. El COVID-19 triga en apareixer entre 5 i 12 dies i els seus síntomes solen ser febre, tos i dificultat per respirar. 

SITUACIÓ ACTUAL:
Actualment la situació no és molt bona i aixó que encara no estem passant per la pitjor part. Pel que escolto en les notícies quasi tots els centres hospitalaris i sanitàris es quedaran sense recursos per tratar al pacients i a més no hi han suficients alotjaments per a les persones malaltes i d'aixó han decidit crear a llocs com fàbriques que no s'utilitzaven pero estaven en bones condicions sales amb cames per alotjar a més pacients malalts. En quant a temps de confinació si tot va bé i fem cas de les autoritats sanitàries en 3 setmanes haurem pogut sortir de casa. 

OPINIÓ PERSONAL:
Des del meu punt de vista aquest virus no és tan perillós del que sembla, si mirem les morts quasi totes són a persones majors o que han patit alguna enfermetat. Pero aixó no vol dir que no sigui perillosa per a altres tipus de persona.
Personalment el confinament no s'està fent molt pessat però a vegades si que m'agradiaria estar fent altres coses com sortir una mica al carrer o jugar a futbol. La meva situació de desesperació el que més trobo a faltar és a la família propera (àvia,cosins, tiets, etc) a alguns amics i en quant a cosa més neccesària el futbol.



jueves, 5 de marzo de 2020

CARNESTOLTES

El carnaval és una celebració que té lloc immediatament abans de la quaresma cristiana (que s'inicia amb el Dimecres de Cendra), i que té data variable (entre febrer i març segons l'any). Tradicionalment comença un dijous i acaba el dimarts següent. El carnaval combina elements contes com disfresses, grups que canten cobles, desfilades i festes al carrer. Malgrat les diferències que la seva celebració presenta al món, la seva característica comuna és la de ser un període de permissivitat i cert descontrol.

HISTÒRIA:

L'origen de la seva celebració sembla probable que estigui a les festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el déu romà del caos, la festa i el vi, les saturnals i les lupercals romanes, o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte. Segons alguns historiadors, els orígens d'aquesta festivitat es remuntarien a la Sumèria i Egipte antics, fa més de 5.000 anys, amb celebracions molt semblants en l'època de l'Imperi romà, des d'on es va expandir el costum per Europa, portant aquesta feastivitat a Amèrica per els navegants espanyols i portuguesos a partir de fins de segle XV. El carnaval, encara que l'Església cristiana no ho admet com a celebració de to religiós, està associat amb els països de tradició catòlica, i en menor mesura amb els cristians ortodoxos orientals; les cultures protestants tenen tradicions modificades, com el carnaval danès.

CARNESTOLTES A...

VENÈCIA

El Carnaval és totalment diferent a la imatge espanyola, i molt més a la brasilera. Durant els 10 dies que dura, la gent es disfressa i surt al carrer a passejar i a fer-se fotos, ja sigui en desfilades organitzats, o improvisats. Les disfresses són vestits d'època de segle XVII venecià, com si estiguessin acabats de sortir d'un quadre de Canaletto. Durant el Carnestoltes també s'organitzen molts esdeveniments i festes, algunes d'elles privades a les quals és difícil assistir sense conèixer algú. Els preus de les festes també solen ser alts, i una nit pot arribar a costar fins a 500 €.

RIO DE JANEIRO

Els blocos, un altre nom per als cordõés, són algunes de les actuals representacions del carnaval popular del Brasil. Estan formats per persones que es disfressen d'acord a certs temes o celebren el carnaval de forma específica. Les escoles de samba són veritables organitzacions que treballen tot l'any amb l'objectiu de preparar-se per a la desfilada de carnaval, són especialment notables les desfilades al Sambòdrom, estadi dissenyat per l'arquitecte Oscar Niemeyer, en què unes 70.000 persones es donen cita cada any.
Les celebracions principals es duen a terme a Rio de Janeiro, Salvador de Bahia, Recife / Olinda i Són Paulo, on les escoles de samba, blocos i bandes ocupen barris sencers. 
Algunes d'elles són: A Rio de Janeiro Mangueira, Portela, Salgueiro, Beija-Flor, Emperadriu, Império Serrano, Mocidade Independent, União da Ilha, Estácio de Sá, Units do Viradouro. En Són Paulo
Nenê de Vila Matilde, Vai - Vai, Mocidade Alegre, Camisa Verda i Blanc, Roses d'Ouro, Units do Peruche, Leandro d'Itaquera, X-9 Paulistana, Barroca dóna Zona Sul.




                                              ELS TRES ESCRIPTORS SÓN... Llengua castellana: Miguel de Cervantes Saavedra: Nac...