jueves, 23 de abril de 2020


Por qué celebramos Sant Jordi y cómo elegir un buen libro | Centro ...

LA NOVA LLEGENDA DE SANT JORDI




Hi havia una vegada, en un poble anomenat Montblanc hi vivía Jordi el cavaller amb el seu company Draqui el dragó. Un día Jordi anava passejant pel poble i va veure a una donzella preciosa la qual somniava per tenir-la com a esposa.


Un día va rebre una gran sorpresa, i sí, era la donzella que havia vingut a per unes monedas per la seva família perquè no tenien suficients per mantenir-se molt més. Ell després de que la donzella li hagués cautivat amb la seva bellessa li va donar monedes per tal de viure quatre mesos i a més li va demanar el Jordi si li podría concedir una cita amb ella. La resposta de la donzella va ser que no li importaria sempre i quan fos un lloc de menjar que no es sortís del preu.


El día del sopar en Jordi li va declarar el seu amor i ella el va aceptar así anant-se a vivir junts per sempre. Però cinc anys més tard quan ja es coneixien la donzella es va transformar en una temorosa bruixa la qual va seduir per arrebatar-li tot al Jordi. En Jordi no s'ho creia així que va decidir atacar-li amb la seva espassa per intentar treure al dimoni que hi havia dins d'ella. En el intent Jordi va sortir golpejat per un conjur d'ella, però de sobte en va aparèixer en Draqui per donar-li un copàs amb l'ala deixant-la sense respirar i amb ferides per tots els costats, d'aquella sang es podia veure les malícies de la persona que li havia enbruixat, però la donzella seguía morta.


Sense cap importancia van decidir fer un velatori en petit comité, o sigui en Jordi i en Draqui. Li va deixar una rosa al costat del petit i li va fer un petó que va fer que la donzella tornés a viure sense cap mena d'embruixament.


Llavors van viure feliços i sense cap mena de temoritat que els envoltés.
                     


                                    Por qué celebramos Sant Jordi y cómo elegir un buen libro | Centro ...








No hay comentarios:

Publicar un comentario

                                              ELS TRES ESCRIPTORS SÓN... Llengua castellana: Miguel de Cervantes Saavedra: Nac...