jueves, 23 de abril de 2020


Por qué celebramos Sant Jordi y cómo elegir un buen libro | Centro ...

LA NOVA LLEGENDA DE SANT JORDI




Hi havia una vegada, en un poble anomenat Montblanc hi vivía Jordi el cavaller amb el seu company Draqui el dragó. Un día Jordi anava passejant pel poble i va veure a una donzella preciosa la qual somniava per tenir-la com a esposa.


Un día va rebre una gran sorpresa, i sí, era la donzella que havia vingut a per unes monedas per la seva família perquè no tenien suficients per mantenir-se molt més. Ell després de que la donzella li hagués cautivat amb la seva bellessa li va donar monedes per tal de viure quatre mesos i a més li va demanar el Jordi si li podría concedir una cita amb ella. La resposta de la donzella va ser que no li importaria sempre i quan fos un lloc de menjar que no es sortís del preu.


El día del sopar en Jordi li va declarar el seu amor i ella el va aceptar así anant-se a vivir junts per sempre. Però cinc anys més tard quan ja es coneixien la donzella es va transformar en una temorosa bruixa la qual va seduir per arrebatar-li tot al Jordi. En Jordi no s'ho creia així que va decidir atacar-li amb la seva espassa per intentar treure al dimoni que hi havia dins d'ella. En el intent Jordi va sortir golpejat per un conjur d'ella, però de sobte en va aparèixer en Draqui per donar-li un copàs amb l'ala deixant-la sense respirar i amb ferides per tots els costats, d'aquella sang es podia veure les malícies de la persona que li havia enbruixat, però la donzella seguía morta.


Sense cap importancia van decidir fer un velatori en petit comité, o sigui en Jordi i en Draqui. Li va deixar una rosa al costat del petit i li va fer un petó que va fer que la donzella tornés a viure sense cap mena d'embruixament.


Llavors van viure feliços i sense cap mena de temoritat que els envoltés.
                     


                                    Por qué celebramos Sant Jordi y cómo elegir un buen libro | Centro ...








martes, 14 de abril de 2020

ON ÉS EL MEU DESTÍ?

GRANADA

He agafat Granada perquè m'encanta Andalusia i és l'última ciutat gran que em queda per veure. I sobretot perquè el menjar d'allà és maravellós les tapetes al carrer amb una Fanta i la bona gent passejant pel costat teu.



El mes seria el juliol, mes el qual hi ha un bon clima i a més ambient pel carrerEls dies d'estancia perfecta serien anar un dijous per la matinada i tornar un dissabte a la tarda per poder descansar el diumenge.

Com Granada és una ciutat on hi han bastants monuments per visitar, jo els dividiria en 2 monuments per dia. .

L'hotel que més m'ha agradat ha sigut el Sercolatel Gran Luna de Granada, que té un cost de 125 euros la nit on s'ha d'incloure esmorzar. És un hotel amb piscina, té unes grans habitacions amb llits espectaculars i un bany fabulós.

Planificació:

Dijous:

Quan estigués a terra després del vol cap allà primer aniría al hotel per deixar les coses. I començaria la ruta anant a Albaicín, patrimoni de la humanitat en l'any 1994 on es pot contemplar els carrers típics d'Andalusia i el mirador de San Nicolàs. Després d'haver acabat la visita aniriem a menjar a Casa Tarcuato, lloc en quant relació calitat i preu sembla molt bó. Seguidament aniría a la famosa Alhambra i intentaría que fos una mica de nit perquè m'han dit que es una maravella, allà es poden veure monuments d'arquitectura musulmana. I finalment al hotel per anar a la piscina de nit.

Alhambra de Granada: Venta de visitas guiadas con entrada.Barrio del Albaicín de Granada

Divendres:

El divendres sería un dia molt productiu, on un s'aixecaria, es renti i anés a esmorzar al buffet. 
Seguidament el meu destí sería el Centre Históric on podem observar la Catedral i a més tota Granada des de d'alt d'ella. Després pels amants del fútbol aniría al estadi Los Càrmenes un edifici sagrat per tots els fans del Granada CF. Una vegada visitada menjaria en qualsevol bar unes tapes típiques com habes amb pernil, truita de Sacromonte, berginies amb mel i molts més plats deliciosos. Una vegada menjats el següent destí sería el Sacromonte, aquest barri és tan luxós per Granada per les seves vivendes a les coves i les grans vistes, i una gran festa flamenca. I de cap al hotel un altre cop.
Los Cármenes ya luce como NuevoSecretos de Granada » Vista del Sacromonte. Secretos de Granada

Dissabte:

Aquest sería el dia més tranquil en el qual només has de preparar la maleta i baixar a esmorzar per poder marxar a Barcelona.


                                              ELS TRES ESCRIPTORS SÓN... Llengua castellana: Miguel de Cervantes Saavedra: Nac...