lunes, 20 de enero de 2020

FESTES DE CADA MES DE L'ANY
Gener :
El dia dels reis mags:

Els Reis Mags, Reis d’Orient o simplement els Reis o els Reixos són, segons el Nou Testament, uns mags que guiats per un estel, van portar regals a Jesús. Aquests regals van ser or, encens i mirra.

Febrer :
Carnaval:

El carnaval és una celebració pertanyent al calendari lunar. Per aquest motiu, és una festa mòbil que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena passat el solstici d’hivern.

Maig :
Dia de la dona:

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (l'ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per a reivindicar el feminisme denunciant el sexisme.

Abril :
Semana Santa:

La Setmana Santa és el moment més important de l'any litúrgic cristià. Es tracta d'un conjunt de celebracions que tenen lloc entre el divendres abans del diumenge de Rams i el diumenge de Pasqua o, ja en el terreny de les festes populars, el dilluns de Pasqua.

Març :
Dia del treballador:

El Dia Internacional dels Treballadors, el Primer de Maig, és la jornada reivindicativa del moviment obrer mundial.

Juny :
Dia del pare:

La diada de Sant Josep, el 19 de març, és el dia en el qual se celebra el dia del pare, i que és un dia festiu al País Valencià. Es tracta d'una festa antiga que recentment, per paral·lelisme, ha inspirat la creació d'un dia de la mare que se celebra el primer diumenge de maig.

Juliol :
Dia de l'amic:

El Dia de l'Amic és un dia proposat per a celebrar l'amistat. Té com a antecedent la Croada mundial de l'amistat que s'havia instaurat a Paraguai en 1.958, i que se celebra cada 30 de juliol sota la denominació de Dia de l'Amistat.

Agost :
Fira de Màlaga:

La història de la Fira de Màlaga commemora la presa de la ciutat per part dels Reis Catòlics el 19 d'agost de 1487, incorporant-la a la Corona de Castella.

Septembre :
La Mercé:

La Mercè, en català la Mercè, és la festa major de Barcelona, ​​Espanya. Se celebra cada any al voltant de l'24 de setembre, dia de la Mare de Déu de la Mercè. Durant prop d'una setmana i té lloc en diversos espais públics de la ciutat.1 Reuneix anualment entre 1.5 i 2 milions de persones al voltant de diferents activitats culturals, artístiques i festives, sent la festa més multitudinària de totes les que se celebren a Barcelona.

Octubre :
Halloween:

Halloween, també conegut com Nit de Bruixes o Nit de Vespra de Difunts, és una celebració moderna resultat de l'sincretisme originat per la cristianització de la festa de fi d'estiu d'origen celta anomenada Samhain.

Novembre :
Black Friday:

Es coneix com a «divendres negre» a el dia que inaugura la temporada de compres nadalenques amb significatives rebaixes en moltes botigues minoristes i grans magatzems. És un dia després del Dia d'Acció de Gràcies als Estats Units, és a dir, se celebra el dia següent a el quart dijous del mes de novembre.

Desembre :
Nadal:


El Nadal és una de les festivitats més importants de l'cristianisme, juntament amb la Pasqua de resurrecció i Pentecosta. Aquesta solemnitat, que commemora el naixement de Jesucrist a Betlem, se celebra el 25 de desembre a l'església catòlica, a l'església anglicana, en algunes comunitats protestants i en la majoria de les esglésies ortodoxes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

                                              ELS TRES ESCRIPTORS SÓN... Llengua castellana: Miguel de Cervantes Saavedra: Nac...